exleon

Dragoș Călin

Odiseea asociatia pentru educatie

Apreciat muzicolog, pianist si profesor, este unul dintre varfurile actualei generatii de dascali din universitatile romanesti, pregatirea sa multidisciplinara oferindu-i posibilitatea unei activitati pedagogice si muzicologice moderne si de inalt profesionalism. Nascut la Bucuresti in 1971, a urmat mai intai cursurile Colegiului de Muzica George Enescu, pentru ca mai apoi sa-si desavarseasca studiile in cadrul Universitatii Nationale de Muzica, la sectiile Pian si Muzicologie, sub indrumarea unor eminenti profesori precum Aurora Ienei, Dana Borsan, Viniciu Moroianu, Grigore Constantinescu, Alexandru Leahu, Vasile Iliut s.a.

Ca pianist, este laureat al mai multor concursuri nationale si internationale, si a concertat atat in Romania cat si in strainatate, in tari precum Austria, Olanda, Italia, Spania sau Canada.

In calitate de muzicolog, are o intensa activitate editoriala, publicand numeroase studii si articole in reviste si ziare de specialitate si volume precum “Muzica pentru Shakespeare”, “Universul muzical Shakespearian”, publicat in Canada, sau “Constantin Bugeanu – un savant al artei dirijorale”. Activitatea stiintifica si pedagogica si-a desfasurat-o in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, unde, de-a lungul timpului, a predat cursuri de Didactica Educatiei Muzicale, Arte Integrate, Muzicologie, Istoria muzicii sau Estetica, dar si la Carleton University din Ottawa – Canada, unde a predat cativa ani cursuri de pian. Totodata, este director al Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si coordonator al mai multor Programe si Proiecte Culturale, desfasurate in parteneriat cu Ministerul Culturii si Ministerul Invatamantului. De asemenea, este expert A.R.A.C.I.S. pentru invatamant universitar.

Doctor in muzica al UNMB, este membru al mai multor societati internationale cu profil muzical precum Ontario Registering Music Teacher Association, International Musicological Society sau Gesellschaft Fur Musiktheater din Viena. In prezent, Dragos Calin este Conferentiar universitar la UNMB, membru al International Musicological Society si expert ARACIS pentru Invatamantul Superior.


Vezi programa
Șoseaua Chitilei, nr. 403, Sector 1, București
+4 0745.440.004
contact@odiseea.ro