exleon

Teatru

Odiseea asociatia pentru educatie

Programa Teatru

Curs 1


Prezentare


Jocuri si activitati de autoprezentare, de stabilire a punctelor comune si a diferentelor fata de ceilalti, de exprimare a preferintelor, . Jocuri care vizeaza acceptarea propriei individualitati ,de dezinhibare a exprimarii de sine si de stabilirea conexiunilor in cadrul grupului.


Curs 2


Explorarea potentialului expresiv corporal si emotional


Jocuri de de stimulare a capacitatilor motorii si relationale , de incalzire ,de relaxare ,de sensibilizare a simturilor, de atentie,de concentrare si coordonare a corpului. Activitati de exprimare a emotiilor, de dezvoltarea intuitiei.


Curs 3


Descifrarea semnificatiilor diferitelor mesaje verbale si non verbale


Jocuri de producere si de receptare a mesajelor orale si scrise care dau posibilitate tuturor copiilor sa participe la comunicare, jocuri care vizeaza descifrarea semnificatiei mesajelor, delimitare a ceea ce e important de ceea ce nu e, jocuri de evidentiere a aspectelor expresiv emotionale din conduita proprie sau a celorlalti. Jocuri de rol , de portretizare a unor persoane prezente in intamplari povestite de copii , corelate cu analiza critica a semnificatiilor diveselor situatii prezentate.


Curs 4


Dezvoltarea inteligentei emotionale


Jocuri de evocare si reproducere a unor emotii pornind de la situatii traite de copii, povestite de altii sau citite in povesti. Activitati de exprimare a emotiilor prin gest , mimica , limbaj verbal, miscare si muzica. Activitati de focalizare a atentiei asupra semnalelor si emotiilor transmise de ceilalti.


Curs 5


Dezvoltarea abilitatilor prosociale( altruism, empatie,cooperare ,etc)


Activitati si jocuri de exersare a lucrului in echipa,a cooperarii , a increderii in ceilalti dar si a competitiei intre echipe cu schimbarea periodica a membrilor echipelor si de crestere a performantelor grupurilor prin emiterea de feedback-uri reciproce. Jocuri de experimentare a unor emotii comune, de intelegere a nevoilor celorlalti.


Curs 6


Strategii constructive de solutionare a conflictelor


Redarea spontana a propriilor experiente dar si a experientelor altora . Jocuri de rol pentru stimularea dialogului, pentru recunoasterea emotiilor celorlalti, pentru stimularea empatiei. Jocuri de reinterpretare non conflictuala a unor situatii conflictuale.


Curs 7


Dezvoltarea capacitatii de comunicare, a limbajului si a gandirii critice


Dezbatere de tip debate pe diverse teme. Activitati de sintetizare a concluziilor unor dezbateri. Activitati de vorbire cursiva, de exprimare a continuturilor unor experiente proprii , de transpunere in vorbire a unor printuri, desene , tablouri. Activitati de portretizare prin cuvant a unor personaje cunoscute din filme , desene animare sau povesti si de acceptare sau respingere argumentata a comportamentelor acestora.


Curs 8


Portretizarea unor personaje


Activitati de portretizare a unor persoane cu descrierea rolurilor sociale a acestora. Activitati de descriere a mediului inconjurator, de stimulare a imaginatiei corelata cu analiza semnificatiilor unor intamplari.

Șoseaua Chitilei, nr. 403, Sector 1, București
+4 0745.440.004
contact@odiseea.ro