exleon

Atelier Literatură Demo Online

Odiseea – Asociația pentru educație
Atelier Literatură Demo Online

Atelier Literatură Demo Online

01-Jun-2020 17:06

Odiseea promovează cultura ca element cheie în educația copilului. 

Bazandu-se pe educația liberala, programul de ateliere Odiseea contribuie la formarea caracterului copiilor, la cultivarea valorilor și virtuților pentru a deveni niste adulți liberi și independenți din punct de vedere social, emoțional și intelectual.

Lectura este acel portal prin care mintea ți se pune în mișcare.

Unul dintre beneficiile literaturii este deschiderea unui vast spatiu de creație și reflecție pentru și prin cititor. Putem parcurge doar pasiv rândurile unui text, dar ceea ce ne îmbogățește cu adevărat este încercarea de a pătrunde dincolo de cuvintele scrise, de a transforma lectura într-o experiență revelatoare și de a o integra în propria noastră experiență, lasandu-ne noi înșine transformați.

În cadrul atelierului vom afla de la Adina Rosetti cum cărțile îi deschid copilului noi orizonturi, imbogatindu-i felul de a înțelege realitatea. Copiii vor participa la exerciții creative pornind de la două poveșți cunoscute, pe care le vor reinterpreta prin prisma propriilor experiențe. 

La final, vom lansa provocarea de a concepe ei înșiși un text creativ pornind de la tema discutata iar textele vor fi premiate.

Adina Rosetti este scriitoare și jurnalista, dezvoltă în prezent proiecte literare și predă cursuri de creative writing pentru cei mici. Este co-fondatoare De Basm, Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți. A scris numeroase cărți dedicate copiilor, multe dintre ele premiate. 

 

București, România
+4 0745.374.444
contact@odiseea.ro