exleon

Atelier Muzică Demo Online

Odiseea – Asociația pentru educație
Atelier Muzică Demo Online

Atelier Muzică Demo Online

04-May-2020 17:05

Odiseea promovează cultura ca element cheie în educația copilului. 

Bazandu-se pe educația liberala, programul de ateliere Odiseea contribuie la formarea caracterului copiilor, la cultivarea valorilor și virtuților pentru a deveni niste adulți liberi și independenți din punct de vedere social, emoțional și intelectual.

Muzica, alaturi de alte arte, reprezintă cel mai important fenomen social contemporan. 

Toată lumea ascultă muzică, aceasta este deja un mod de viață pentru o mare parte a populației. Există o industrie muzicală, mii de posturi de radio și televiziune, bănci de înregistrări muzicale, mii de website-uri, softuri și hardwer-uri create special pentru arta sunetelor, sute de edituri, biblioteci dedicate acestui fenomen, grădinițe, școli și universități de profil. Marile vedete muzicale au zeci și sute de milioane de fani pe tot globul !

William Shakeaspere, cel mai mare dramaturg al omenirii spunea că ”Oamenii care nu iubesc muzica sunt dubioși!” Într-adevăr, e greu să îți imaginezi un om care să nu iubească ”acea înlănțuire sublimă dintre tonuri” ! 

Din momentul în care ”Marele Will” scria aceste cuvinte și până astăzi, muzica a parcurs un lung foarte lung, deosebit de interesant, și-a diversificat foarte mult genurile și stilurile, a scos la iveală o pleiadă uriașă de artiști, compozitori și interpreți, și a devenit un fenomen social !

Ce și cât cunoaștem noi despre muzică? Știați că ea este o știință, dar și o artă , în același timp ? 

Ei bine, muzica folosește un limbaj propriu, deosebit de complex. Acest lucru ține de partea științifică.

Totodată, arta sunetelor este cea care ne mișcă sufletele, ne face să ne tremure respirația de emoție și ne schimbă instantaneu starea de spirit! Aceasta ține de fenomenul artistic! 

Haideți să descoperim împreună de ce și mai ales cum se poate face acest lucru!

În cadrul atelierului vom afla de la Dragoș Calin, ce este muzica, de unde aceasta explozie pentru fenomenul sonor, de ce este ea iubita și atât de interesanta, cum se asculta muzica si in cel fel muzica pe care alegi sa o asculti iti influențează vieța.

Copiii iubesc sunetele, indragesc magia muzicii aproape instinctiv, insa depinde doar sa noi sa ii ghidam corect astfel incat sa beneficieze de toate calitatile pe care muzica le-o aduce in viata.

Dragoș Calin este Director UNBB, apreciat muzicolog, pianist și profesor, este unul dintre vârfurile actualei generații de dascăli din universitățile românești, pregătirea să multidisciplinara oferindu-i posibilitatea unei activități pedagogice și muzicologice moderne și de înalt profesionalism.

 

București, România
+4 0745.374.444
contact@odiseea.ro