exleon

Dragoș Călin

Odiseea – Asociația pentru educație

Apreciat muzicolog, pianist și profesor, este unul dintre vârfurile actualei generații de dascăli din universitățile românești, pregătirea sa multidisciplinara oferindu-i posibilitatea unei activități pedagogice și muzicologice moderne și de înalt profesionalism. Născut la București în 1971, a urmat mai întâi cursurile Colegiului de Muzică George Enescu, pentru ca mai apoi să-și desăvârșească studiile în cadrul Universității Naționale de Muzică, la secțiile Pian și Muzicologie, sub îndrumarea unor eminenți profesori precum Aurora Ienei, Dana Borsan, Viniciu Moroianu, Grigore Constantinescu, Alexandru Leahu, Vasile Iliut ș.a. 

Ca pianist, este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale, și a concertat atât în România cât și în străinătate, în țări precum Austria, Olanda, Italia, Spania sau Canada. 

 În calitate de muzicolog, are o intensă activitate editorială, publicând numeroase studii și articole în reviste și ziare de specialitate și volume precum “Muzica pentru Shakespeare”, “Universul muzical Shakespearian”, publicat în Canada, sau “Constantin Bugeanu – un savant al artei dirijorale”. Activitatea științifică și pedagogică și-a desfășurat-o în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, unde, de-a lungul timpului, a predat cursuri de Didactică Educației Muzicale, Arte Integrate, Muzicologie, Istoria muzicii sau Estetică, dar și la Carleton University din Ottawa – Canada, unde a predat câțiva ani cursuri de pian. Totodată, este director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic al Universității Naționale de Muzică din București și coordonator al mai multor Programe și Proiecte Culturale, desfășurate în parteneriat cu Ministerul Culturii și Ministerul Învățământului. De asemenea, este expert A.R.A.C.I.S. pentru învățământ universitar. 

Doctor în muzică al UNMB, este membru al mai multor societăți internaționale cu profil muzical precum Ontario Registering Music Teacher Association, Internațional Musicological Society sau Gesellschaft Fur Musiktheater din Viena. În prezent, Dragoș Călin este Conferențiar universitar la UNMB, membru al Internațional Musicological Society și expert ARACIS pentru Învățământul Superior.

 

Vezi programa

București, România
+4 0745.374.444
contact@odiseea.ro