exleon

Despre noi

Despre Odiseea

 

Cine suntem? 

Tatăl lui Ionuț, mama Alesiei și a lui Mihnea, tatăl lui David, unchiul lui Teo și bunicul lui Robert, al lui Ștefan și al Marei, iar lista e lungă, să ne ajungă. Adică suntem „cei mari”. 

Știți voi, purtătorii de cravate și de serviete, cei care scot bani ca prin farmec din perete, dacă știu pe ce butoane să apese, ba chiar și din piatră seacă, la nevoie. Suntem cei care muncesc zi de vară pană-n seară pentru că-și doresc tot binele din lume pentru micuții de la care au împrumutat țara asta.

Nu vor ca-n câțiva ani România să fie tăcută și pustie, ci își doresc s-o lase pe mâini bune. Și, de ce nu? mai vor să aibă și ei niște bătraneți liniștite. Credeți că se poate? Noi suntem convinși că da, putem!

Noi suntem insă ceva mai grăbiti și vrem să facem ceva chiar acum!

Oricât de puțin, dar azi! 

Din cauza asta mizăm totul pe educația non-formală, pe educația „altfel”, atât pe teme inspirate de cele șapte arte liberale, cât și pe subiecte generate de provocările lumii de azi și de mâine.

 

Așa s-a născut Programul de Ateliere “Odiseea”. 

Odiseea este o aventură și de aceea noi te invităm să îl urci pe copilul tău în “barca” și pentru un an de zile să îl lași să plece într-o călătorie fascinantă ce îl va purta prin diferite “porturi”:  Muzică, Astronomie, Arte vizuale, Mari cărți, Teatru și Digital.

Fiecare din cele 6 “porturi” sunt formate din 8-10 module intercalate armonios și sunt conduse de lectori profesioniști din domeniul artelor și științelor, care îl vor ghida, îl vor inspira și îl vor provoca ca el să devină acel om mare, mai bogat, mai frumos, mai curios….să devină cine vrea el să devină! 

Călătoria “Odiseea” este singurul program care prin atelierele sale contribuie atât la dezvoltarea personală cât și la dezvoltarea cunoștințelor de cultură generală.

Se folosesc metode interactive, jocuri, exerciții practice, cu accent deosebit asupra creativității și a dialogului deschis.  

“Odiseea” nu se erijează în școală, ci este complementară programei școlare. 

Programul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani.

Atelierele nostre vor fi susținute într-o atmosfera relaxanta si prietenoasa, in fiecare sambătă, de la ora 11.00, la sediul Arcub, din Strada Lipscani nr. 84 – 90.

 

PREZENTARE ODISEEA
DOWNLOAD
DOWNLOAD FILE
Prezentare_Odiseea.pdf

Deși este unul dintre elementele centrale care a generat conceptele și valorile morale care definesc civilizația occidentală, educația liberală, care consideră că omul desăvârșit este unul cultivat, și-a pierdut treptat și constant din importanță în formarea generațiilor următoare, cedând locul utilitarismului, care consideră că societatea are nevoie de unități de producție.
Educația liberală rămâne actuală și obligatorie pentru formarea valorilor morale și etice individuale ale viitorilor membri ai societății, mai ales dacă este vorba de viitoarea elită.

Pornind de la cele șapte arte liberale (trivium și quadrivium), promovăm componentele educației liberale clasice, atât metoda (maestrul care își transmite prin conversație cunoștințele discipolilor) cât și rezultatul (gândirea eliberatoare) ca element central al educației non-formale a copiilor de cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani.

Copilul nu este proprietatea părinților, el este o ființă umană care are propriile preferințe, dorințe și aspirații.
Rolul părinților este acela de a le asigura copiilor accesul la o educație de calitate, care să le dea copiilor șansa unei profesii care să le valorifice talentele și înclinațiile native, și nu o carieră prestabilită, impusă de părinți ca fiind una de succes.

Muzica este o artă. Ca orice artă, muzica este o formă de comunicare. Pentru a înțelege ce exprimă, trebuie să-i înțelegi limbajul, altfel nu ai acces la ea. Cu cât calitatea este mai mare, cu atât complexitatea comunicării crește. Este valabil în orice artă, de la scuptura, la film, de la literatură, la muzică.

Dragos CalinDirector UNMB
București, România
+4 0745.374.444
contact@odiseea.ro