exleon

Despre noi

Despre Odiseea

Fondata in decembrie 2018, Asociatia pentru educatie “Odiseea” isi indreapta atentia catre copiii ce au trecut deja Rubiconul (adica incepand cu prima clasa de gimnaziu), precum si parintilor lor.

Ii invitam intr-o calatorie inspirata de cele sapte arte liberale si de cele noua muze, de-a lungul careia vom opri in mai multe porturi, avand ca scop cunoasterea de sine. Calauze ne vor fi Maestri recunoscuti. La sfarsit de odisee v-ati putea avea ca premiu pe voi insiva, un ego superior si armonios dezvoltat, gata sa infrunte pragul de la 21 de ani.

Ne-am propus sa realizam acest lucru printr-o suita de evenimente, avand fiecare o alta tema. Temele evenimentelor sunt inspirate de cele sapte arte liberale, dar nu se limiteaza doar la ele. Temele moderne au la randul lor evenimente dedicate. Fiecare tema contribuie la cultivarea unor anumite valori / virtuti. Momentul in care este tratata o anumita tema este ales in functie de varsta copilului, in functie de nivelul de dezvoltare a simtirii si a gandirii la varsta respectiva. Ponderea educatiei in formarea caracterului este impartita in patru categorii: educatia informala, educatia formala, educatia non-formala si propriul ego.

Viata inseamna (printre altele) si o suma (deloc mica) de alegeri. Orice absolvent ar trebui sa fie dezvoltat cognitiv si emotional, astfel incat sa fie capabil sa faca (aceste) alegeri si sa si le asume, de unul singur. De fapt, asta inseamna un adult desavarsit, iar acesta ar trebui sa fie unul dintre rezultatele educatiei. Pornind de la cele sapte arte liberale (trivium si quadrivium), promovam componentele educatiei liberale clasice, atat metoda (maestrul care isi transmite prin conversatie cunostintele discipolilor) cat si rezultatul (gandirea eliberatoare) ca element central al educatiei non-formale a copiilor intre 10 si 21 de ani.

Formatul evenimentelor este al unei povesti, in care maestrul le prezinta copiilor tema aleasa pentru eveniment – prelegere-poveste. Povestea este dublata sau urmata de una sau mai multe experiente (de tip “workshop” sau “happening”, sustinute fie de Maestru fie de alti specialisti), avand legatura directa cu tema. Poveste » Experienta » Discutie (conversatie, dezbatere). Parintii pot fi de fata in unele dintre sau in toate momentele, in functie de tema evenimentului.

Indiferent de profesia aleasa, caracterul este conditia esentiala pentru o viata de om liber. Educatia liberala ar trebui sa stea in continuare la baza formarii caracterului fiecarui om si este obligatorie in cazul elitei.

PREZENTARE ODISEEA
DOWNLOAD
DOWNLOAD FILE
Prezentare_Odiseea.pdf

Pornind de la cele sapte arte liberale (trivium si quadrivium), promovam componentele educatiei liberale clasice, atat metoda (maestrul care isi transmite prin conversatie cunostintele discipolilor) cat si rezultatul (gandirea eliberatoare) ca element central al educatiei non-formale a copiilor de peste 10 ani.

16 Desi este unul dintre elementele centrale care a generat conceptele si valorile morale care definesc civilizatia occidentala, educatia liberala, care considera ca omul desavarsit este unul cultivat, si-a pierdut treptat si constant din importanta in formarea generatiilor urmatoare, cedand locul utilitarismului, care considera ca societatea are nevoie de unitati de productie

Educatia liberala ramane actuala si obligatorie pentru formarea valorilor morale si etice individuale ale viitorilor membri ai societatii, mai ales daca este vorba de viitoarea elita.

Copilul nu este proprietatea parintilor, el este o fiinta umana care are propriile preferinte, dorinte si aspiratii. Rolul parintilor este acela de a le asigura copiilor accesul la o educatie de calitate, care sa le dea copiilor sansa unei profesii care sa le valorifice talentele si inclinatiile native, si nu o cariera prestabilita, impusa de parinti ca fiind una de succes. Indiferent de profesia aleasa, caracterul este conditia esentiala pentru o viata de om liber care aduce un aport semnificativ in comunitatea in care traieste, prin valori atat morale, cat si civice. Educatia liberala ar trebui sa stea in continuare la baza formarii caracterului oricarui om, si este obligatorie in cazul elitei.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrat...

exleonROSS ROSSwww.sitename.com / FOUNDER CEO
Șoseaua Chitilei, nr. 431, Sector 1, București
031.425.35.45
contact@odiseea.ro