exleon

Adina Rosetti

Odiseea – Asociația pentru educație

Din 2004 publică articole pe teme sociale și culturale în Dilema Veche. A lucrat doi ani la Time Out, timp în care a bătut Bucureștiul în lung și-n lat încercând să-i descopere secretele și poveștile, și a fost redactor la revistele ELLE Romania și Unica. A primit premiul “Tânărul Jurnalist al Anului 2007” (secţiunea Cultură), acordat de Freedom House.

În 2010 a publicat romanul de debut, Deadline, bine primit de critică și public, aflat la cea de-a doua ediție și tradus în Franța la editura Mercure de France (2013). În 2015 a urmat volumul de proză scurtă De zece ori pe buze, Curtea Veche Publishing.

În 2014 a publicat cartea pentru copii Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul, cu ilustrații de Cristiana Radu, premiată în cadrul galei Cele mai frumoase cărți din România cu premiul pentru “Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret”. Cartea a mai primit premiul “Cea mai bună carte pentru copii și tineret” la gala Bun de Tipar. A fost prezentată la Târgul Internațional de carte pentru copii de la Bologna 2015 și a fost selectată în catalogul “The White Ravens”, cu cele mai frumoase 200 cărți pentru copii din lume, lansat în cadrul Târgului internațional de carte de la Frankfurt 2015. Povestea a fost dramatizată de teatrul pentru copii Momolino și se joacă în București la Teatrul Apollo 111.

Cărți pentru copii publicate:

De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură (și alte 10 întrebări fantastice), Curtea Veche Publishing, 2016.

Cartea Curajului, Curtea Veche Publishing, 2016)

Povestea Kedamei pierdute, Ed. Arthur, 2018

Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în țara cuvintelor anapoda, Curtea Veche Publishing, 2018.

Nesupusele. 100 de femei pentru 100 de ani de Românie modernă, 2 vol, Ed. Univers, 2018, 2019. (co-autor)

Vremea Vrăjitoarei Niciodată (vol 1 al trilogiei Cronicile Domnișoarei Poimâine), Ed. Arthur, 2019.

A participat la tîrguri internaționale de carte și lecturi publice la București, Timișoara, Iași, Chișinău, Leipzig, Budapesta, Perugia, Torino, Berlin, Praga, Paris, Bologna, Madrid, Beijing, Istanbul.

 

Vezi programa

București, România
+4 0745.374.444
contact@odiseea.ro