exleon

Teatru

Odiseea – Asociația pentru educație

Programa Teatru

 1. Prezentare  

 Jocuri și activități de autoprezentare, de stabilire a punctelor comune și a diferențelor față de ceilalți, de exprimare a preferințelor. Jocuri care vizează acceptarea propriei individualități, de dezinhibare a exprimării de sine și de stabilire a conexiunilor în cadrul grupului. 

  

  

 2. Explorarea potențialului expresiv corporal și emoțional 

 Jocuri de de stimulare a capacităților motorii și relaționale, de încălzire, de relaxare, de sensibilizare a simțurilor, de atenție, de concentrare și coordonare a corpului. Activități de exprimare a emoțiilor, de dezvoltare a intuiției. 

  

  

 3. Descifrarea semnificațiilor diferitelor mesaje verbale și non verbale 

 Jocuri de producere și de receptare a mesajelor orale și scrise care dau posibilitate tuturor copiilor să participe la comunicare, jocuri care vizează descifrarea semnificației mesajelor, delimitare a ceea ce e important de ceea ce nu e, jocuri de evidențiere a aspectelor expresiv emoționale din conduită proprie sau a celorlalți. Jocuri de rol, de portretizare a unor persoane prezente în întâmplări povestite de copii, corelate cu analiza critică a semnificațiilor diveselor situații prezentate. 

  

  

 4. Dezvoltarea inteligenței emoționale 

 Jocuri de evocare și reproducere a unor emoții pornind de la situații trăite de copii, povestite de alții sau citite în povești. Activități de exprimare a emoțiilor prin gest, mimică, limbaj verbal, mișcare și muzică. Activități de focalizare a atenției asupra semnalelor și emoțiilor transmise de ceilalți. 

  

  

 5. Dezvoltarea abilităților prosociale( altruism, empatie,cooperare ,etc) 

 Activități și jocuri de exersare a lucrului în echipă, a cooperării, a încrederii în ceilalți dar și a competiției între echipe cu schimbarea periodică a membrilor echipelor și de creștere a performanțelor grupurilor prin emiterea de feedback-uri reciproce. Jocuri de experimentare a unor emoții comune, de înțelegere a nevoilor celorlalți. 

  

  

 6. Strategii constructive de soluționare a conflictelor 

 Redarea spontană a propriilor experiențe dar și a experiențelor altora . Jocuri de rol pentru stimularea dialogului, pentru recunoașterea emoțiilor celorlalți, pentru stimularea empatiei. Jocuri de reinterpretare non conflictuală a unor situații conflictuale. 

  

  

 7. Dezvoltarea capacității de comunicare, a limbajului și a gândirii critice 

 Dezbatere de tip debate pe diverse teme. Activități de sintetizare a concluziilor unor dezbateri. Activități de vorbire cursivă, de exprimare a conținuturilor unor experiențe proprii, de transpunere în vorbire a unor printuri, desene, tablouri. Activități de portretizare prin cuvânt a unor personaje cunoscute din filme, desene animate sau povești și de acceptare sau respingere argumentată a comportamentelor acestora. 

  

  

 8. Portretizarea unor personaje 

 Activități de portretizare a unor persoane cu descrierea rolurilor sociale a acestora. Activități de descriere a mediului înconjurător, de stimulare a imaginației corelată cu analiza semnificațiilor unor întâmplări.

 

București, România
+4 0745.374.444
contact@odiseea.ro